I moliri bruges tags til at sikre en nem, lynhurtig og effektiv fremsøgning af det indhold, du skal bruge. Men har du ikke arbejdet med tags før, og er du i tvivl om, hvordan du skal bruge dem? Så er du landet det rette sted.

 

(Hash)tags og sociale medier

Selvom du umiddelbart er i tvivl om, hvordan du bruger tags i moliri, kan det sagtens være, du er stødt på fænomenet før.

 

 

Hashtags (#) er nemlig en integreret del af flere sociale medier i dag. Her knytter brugere, på eksempelvis Instagram og Twitter, flittigt hashtags til deres billeder og tweets. Idéen med at tilføje tags til sit indhold er, at det inddeles og sorteres, så det nemt kan søges frem igen. Det er smart, fordi det giver brugerne på de sociale medier mulighed for at søge enormt bredt, men alligevel blive præsenteret for netop det indhold, man er interesseret i.

En simpel, hurtig og intelligent måde at søge frem til relevant og målrettet indhold – og netop denne søgemetode, møder du i moliri.

 

Søg via tags i moliri

I moliri sorteres alt indhold på baggrund af seks egenskaber, som sikrer, at du nemt og hurtigt kan finde præcist det indhold du søger.
En af disse egenskaber er tags.

Så hvad enten du opretter en artikel, en nyhed eller noget helt tredje i moliri, kan du tilføje en række tags, som overordnet beskriver indholdet. Når du tagger dit indhold i moliri, bygger det på samme princip, som (hash)tags på de sociale medier.

I praksis kunne det udspille sig, som i dette eksempel:

En marketingmedarbejder skal publicere et mødereferat i moliri. Der er tale om et netop afsluttet strategimøde om virksomhed xx’s nye logo.

 

 

Artiklen, som marketingmedarbejderen opretter i moliri, kunne eksempelvis tagges med følgende fire tags: logo, marketing, mødereferat og strategi. På den måde kan alle relevante brugere hurtigt finde frem til mødereferatet, ved at søge på bare ét af de fire ord.

 

 

Tags, som bruges i moliri, bliver gemt, og tilbydes som forslag, næste gang du, eller dine kollega, skal publicere nyt indhold. Allerede når du indtaster de første bogstaver, vil moliri foreslå en række tags, som tidligere er blevet brugt. På den måde, er det muligt at holde styr på, at I benytter de samme tags i hele organisationen.

 

Sådan vælger du de rigtige tags

Når du er klar til at publicere dit indhold, og du blot mangler at tilføje de relevante tags, anbefaler vi, at du benytter den simple 3-ords-regel. Reglen går i al sin enkelhed ud på, at du vælger mindst tre ord, som beskriver dit indhold bedst muligt. Disse tre ord opretter du som tags. Så simpelt kan det gøres.

En sidste ting, du bør vide om tags er, at de fungerer som en uddybning af kategorier i moliri.

Kategorier er en af de andre seks egenskaber, som indholdet i moliri sorteres på baggrund af.

Du kan læse meget mere om kategorier, og deres formål, i indlægget Hvordan benyttes kategorier?.

God fornøjelse!

logo_Bleau


moliri er udarbejdet
af Bleau A/S

Følg os

Kontakt os

7020 8833

info@bleau.dk

Besøg os

Vejlbygade 16c, 1.

8240 Risskov, Denmark

Copyright 2017 © All Rights Reserved, Bleau